Studie: Marktkansen in de eiwittransitie van Duitsland

Lars de Kruijf 02-05-2023
43 keer bekeken 0 reacties

De eiwittransitie is volop gaande in Duitsland. Verspreid door heel het land zijn clusters van kennisinstellingen, bedrijven en start-ups actief in de verschuiving naar meer plantaardig voedsel. Via een marktstudie willen we onderzoeken welke kansen dit biedt voor Nederlandse bedrijven.

Met ruim 84 miljoen consumenten, waarvan 44% zich als flexitariër ziet, groeit de markt voor plantaardige producten enorm in Duitsland. Er is dan ook een enorme onderzoeksgemeenschap actief, met kennisinstellingen en startups die innovaties in het bedrijfsleven aanjagen.

Dit levert de marktstudie op

  • Overzicht van het grote en complexe ecosysteem van bedrijven en kennisinstellingen langs de gehele eiwitketen: van primaire productie naar verwerking tot aan trends in consumentengedrag.
  • Inzicht in waar interessante clusters actief zijn in Duitsland.
  • Goed beeld van marktkansen en mogelijkheden voor pre-competitie.
  • Handvatten voor bedrijven om aansluiting te vinden op de Duitse markt.

Interesse?

Is deze marktstudie iets voor jou? Neem dan contact op met Max Biermans via max.biermans@rvo.nl of laat het weten in de reacties bij dit bericht. Als er voldoende interesse is, kunnen we het onderzoek uitvoeren.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Logo EU-Handelsprogramma + logo EU + Gefinancierd door de Europese Unie

 

Over deze community

De community van het EU-Handelsprogramma, een initiatief van RVO, is het perfecte vertrekpunt om je exportkennis en internationale netwerk te vergroten. Op naar nieuwe kansen over de grens!

Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Contact

Heb je een vraag, idee of opmerking?

Laat het ons weten!

 

 

 

Cookie-instellingen