Tuinbouwsector pakt kansen in Griekenland

Lars de Kruijf 09-10-2023
32 keer bekeken 0 reacties

De Griekse landbouwsector is toe aan modernisering. Zo is er behoefte aan een slimme aanpak om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Zes agribedrijven gingen in september met het EU-Handelsprogramma naar Griekenland om te onderzoeken hoe zij hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Snel actie nodig

De Nederlandse delegatie bestond uit Ridder, NPI, Fairplant, MeMon, en Fleuren Boomkwekerij. De bedrijven arriveerden op een moeilijk moment voor Griekenland. Niet veel eerder kwam het Griekse landbouwgebied Thessalië onder water te staan. Dit gebied – dat zorgt voor een kwart van de landbouwproductie van het land – veranderde in een uitgestrekt meer.

Het toonde wederom aan dat het voor Griekenland, meer dan ooit, cruciaal is om de transitie te maken naar onder meer moderne kassen, slimme productieprocessen en geavanceerde technologieën.

Concrete resultaten

Op dag één stond een bezoek aan een zakelijk evenement, met geselecteerde regionale gasten, op het programma. Hier leerden de deelnemers alle ins en outs over zakendoen in Griekenland. Daarna reisden ze door de regio en bezochten ze Griekse tuinbouwbedrijven.

De gesprekken die daar werden gevoerd, leverden flink wat op. Zo gaan de Nederlanders de Grieken onder meer helpen met het upgraden van hun bedrijfsvoering en kassen, zijn er plannen om samen te werken aan het verbeteren van watertanks en komt er een pilot met nieuwe wortelvariëteiten.

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

 

Logo EU-Handelsprogramma + logo EU + Gefinancierd door de Europese Unie

 

Over deze community

De community van het EU-Handelsprogramma, een initiatief van RVO, is het perfecte vertrekpunt om je exportkennis en internationale netwerk te vergroten. Op naar nieuwe kansen over de grens!

Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Contact

Heb je een vraag, idee of opmerking?

Laat het ons weten!

 

 

 

Cookie-instellingen